• Tijdens de coronacrisis geven we de voorkeur aan videochattherapie
  • +32 (0)51/24.52.51

oefeningengroep

  • Home
  • oefeningengroep

Ervaringsgerichte oefeningengroep

Mensen kunnen emoties niet anders uitdrukken dan met lichaamstaal. Het omgekeerde is dus ook waar: in een aantal van onze lichaamshoudingen, lichaamsbewegingen of lichamelijke gewaarwordingen (klachten en andere) zit informatie over emoties die wij ooit hadden.

Het is goed mogelijk dat het lichaamssignaal wel gebleven is terwijl de oorspronkelijke emotie 'verdween'. Het kan bijvoorbeeld gaan om een emotie die er in het verleden was en nu niet meer of het kan gaan om een emotie die er nu nog altijd is maar waarmee we eigenlijk geen voeling meer hebben met ons verstand.

In beide gevallen kunnen we dus over die emotie niet praten en, sterker nog, in beide gevallen zijn we er rotsvast van overtuigd dat deze emotie nu geen rol meer speelt in ons leven.

Bepaalde lichaamsoefeningen kunnen ons op het spoor brengen van deze emoties. Ze kunnen daarna (beter) verwerkt worden met lichaamstaal of met woorden.

Het is de bedoeling van deze lichaamsoefeningengroep om de signalen van ons lichaam te leren begrijpen, om onderliggende emoties op het spoor te komen en te verwerken, m.a.w. om te begrijpen wat er in ons gebeurt en daarmee iets opbouwend te doen.

In individuele therapie, in echtpaartherapie of in groepstherapie kan alles wat ontdekt en gevoeld werd, verder uitgewerkt worden.

Wij geven u training en advies in verband met uw persoonlijke en professionele relaties.

CONTACT

Relatie-Academie v.z.w.
Hoogleedsesteenweg 236
8800 Roeselare
T: 051 / 24.52.51

E: info@relatie-academie.be